Skip to main content

Nyttårscruise på Donau – fra Wien til Regensburg

Stort fyrverkeri fra nyttårsaften i Linz. En opplyst by og Donau i fronten.Nyttårsfyrverkeriet i Linz
Inngangen til operaen i Wien sett utenfra på kveldstid.Statsoperaen i Wien
En kelner serverer cappuccino på kafe i Wien.Kafe, Wien
Et kakestykke og en cappuccino på et bord.Sachertorte og kaffe
Opplyste juleboder med mange mennesker. Beliggende foran Schönbrunn-slottet. Julemarkedet ved Schönbrunn-slottet
Juleboder og mennesker på julemarked i Belvedere på kveldstid. Julemarkedet ved Belvedere-palasset
En liten landsby og en borg lengre opp i fjellet. Like ved Donau.Dürnstein
Takmaleri fra benediktklosteret. Engler og skyer.Takmalerier i benediktinerklosteret Stift Melk
En stor plass i Linz på vinterstid. Bygninger på hver side og en statue midt på plassen. Hauptplatz i Linz
Et moderne musen i glass på vinterstid i Linz.Lentos museum for moderne kunst i Linz
En elvecruisebåt på Donau. Elven svinger som bokstaven U. Schlögener Schlinge, Østerrike
Utsikt fra Donau inn mot sentrum av Passau. Bygninger og en kirke skimtes. Passau
På innsiden av en mektig katedral i Passau. Malerier og søyler i skjønn forening.Stefanskatedralen i Passau
Utsikt fra Donau inn mot byen Regensburg. Opplyste kirkespir ses i bakgrunnen.Regensburg
Åpen plass i Regensburg med stoler og bord og en statue. Fargerike bygninger på hver side.Gamlebyen i Regensburg

Nytt år, nye drømmer og nye eventyr! Avslutt 2021 med å oppfylle en av dine reisedrømmer. Vårt cruise går på Donau, dronningen av Europas elver, gjennom Østerrike og Tyskland. Underveis kan du oppleve elegante Wien, ta en rusletur gjennom vinmarkene i Wachaudalen, finne fred og indre ro i benediktiner­klosteret i Melk, og utforske den godt bevarte gamlebyen i Regensburg. Selve nyttårsaften feirer vi i kulturbyen Linz. Vårt hjem på turen er det femstjerners skipet MS Esprit, hvor både utsøkte måltider, drikkevarer til maten og tips er inkludert. Ønsk det nye året velkommen sammen med oss – Prosit 2022!

Høydepunkter

 • Keiserbyen Wien
 • Wachaudalen, som står på UNESCOs liste
 • Vinlandsbyen Dürnstein
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Nyttårsaften i Linz
 • Passau, byen der tre elver møtes
 • Regensburg, en av de vakreste byene i Bayern
 • Femstjerners skip
 • Tips og drikkevarer om bord er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, tirsdag 28. desember: Oslo – Wien

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi med Austrian Airlines direkte til Wien om ettermiddagen. Videre med buss til skipet som ligger ved kai like utenfor sentrum. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi før middag til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap i salongen. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Stefansdomen i Wien blir lyst opp på kveldstid. Stefansdomen i Wien
 • Dag 2, onsdag 29. desember: Wien

  Den tidligere keiserbyen Wien, er en av de vakreste byene i Europa. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen byen var hovedstad i Det habsburgske riket. Wien er full av storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. Den østerrikske hovedstaden er også kjent for sine mange staselige kafeer, og et besøk på en av disse for å nyte et stykke sachertorte, en kopp kaffe og et lite glass aprikoslikør anbefales.
  Etter frokost er det valgfri byrundtur. Første del går med buss, som er en fin måte å få en oversikt over byens største attraksjoner. Bussen kjører langs Wiener Ringstrasse, ringgaten som omgir den historiske bykjernen. Her ser vi flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. Deretter fortsetter vi til fots gjennom den gamle delen av byen. Ved Stefansdomen får vi tid til å rusle litt rundt på egen hånd og du kan velge om du vil gå inn i den mektige katedral, besøke en typisk wienerkafé eller bare spasere en tur i de hyggelige gågatene. Retur til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen kan du utforske byen videre i ditt eget tempo, eller bli med reiselederen for å besøke et av byens julemarkeder. De fleste julemarkedene i Wien stenger før juleaften, men noen få er åpne helt til nyttårsaften. Ett av disse er markedet ved Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. I bodene her kan du kjøpe kunst- og håndverksprodukter, ulike typer glühwein og lokale kulinariske spesialiteter som pannekaker med rosiner og sukker, ristede kastanjer og dekorerte pepperkaker. Foran det vakre Belvedere-palasset ligger det også et populært romjulsmarked. Dette er mindre og ikke er så hektisk som de andre markedene i byen, og det har en vakker beliggenhet med det keiserlige slottet som bakteppe. Vi nipper til en varm glühwein mens vi vandrer fra bod til bod og får en følelse av den magiske atmosfæren.
  Om kvelden hygger vi oss om bord med nydelig middag og musikalsk underholdning i salongen. Ved 23-tiden kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

  Juleboder på julemarked med mange mennesker. Foran stor opplyst bygning. Julemarkedet foran Belvedere-palasset
 • Dag 3, torsdag 30. desember: Dürnstein og Melk

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi om morgenen til Wachaudalen, en rundt tretti kilometer lang naturskjønn strekning langs Donau med borgruiner og frodige dalsider der det dyrkes frukt og vindruer. Wachaudalen står på UNESCOs verdensarvliste, og i løpet av dagen skal vi besøke to av områdets mest populære turistmål. Første stopp er den lille vinlandsbyen Dürnstein. På en høyde overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet hvor kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Nede ved elven ligger byens landemerke – det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken fra 1400-tallet. Vi tar en tur i land og rusler gjennom den sjarmerende byen med sine middelalderhus, små kafeer og butikker. Kanskje det frister å kjøpe en god flaske lokalprodusert vin du kan ta med hjem?
  Midt på dagen fortsetter cruiset. Fra salongen kan vi beundre utsikten til det maleriske landskapet i Wachaudalen. Etter lunsj legger vi til kai i Melk, kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk, som ligger på en høyde over byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men dagens imponerende barokkarkitektur er fra 1700-tallet. Det tilbys en valgfrie utflukt til klosteret som inkluderer omvisning i Marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalder og vakre takmalerier av Paul Troger. Fra klosterhagen er det flott utsikt over Donaudalen. Skipet ligger ved kai i Melk til over midnatt.

  Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
 • Dag 4, fredag 31. desember: Linz

  Cruiset fortsetter og vi nyter en avslappende formiddag om bord. Tidlig om ettermiddagen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Linz var europeisk kulturhovedstad i 2009, og i Donaulände, en langstrakt park på sør-bredden av Donau, ligger flere kulturinstitusjoner, deriblant Lentos museum for moderne kunst, Brucknerhaus – byens konsert og kongresshall og ishallen Linzer Eissporthalle. Parken kalles gjerne byens «kulturelle mil». Skipet legger til kai ved Donaulände og i gangavstand herfra finner du byens hovedtorg, Hauptplatz. Dette er et fint utgangspunkt for å utforske gamlebyen, som er en blanding av middelalder- og barokkarkitektur. Ønsker du et overblikk over byen, tar du ta turen opp til Linzer Schloss, som troner på en høyde ovenfor gamlebyen. Et annet landemerke er Mariedom, også kalt Den nye katedralen. Dette er Østerrikes største kirke med plass til 20 000 mennesker. Etter lunsj tilbys det en valgfri byrundtur med buss og til fots.

  I kveld er det nyttårsaften og skipets kjøkkensjef har satt sammen en utsøkt nyttårsmeny for oss. Ved midnatt samles vi på toppdekket for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset. Herfra har vi orkesterplass til de opplyste bygningen langs elven og det imponerende nyttårsfyrverkeriet. Etterpå fortsetter festen i salongen.

  Stor statue opplyst foran en stor ærverdig bygning i sentrum av byen LinzHauptplatz i Linz
 • Dag 5, lørdag 1. januar: Passau

  Skipet seiler videre grytidlig om morgenen, Etter feiringen i går er det deilig å ha en rolig morgen om bord og kunne sove lenge. I løpet av formiddagen passerer vi Schlögener Schlinge, der Donau bukter seg i en 180 graders u-sving. Litt senere krysser vi grensen til Tyskland. Etter lunsj legger vi til kai i Passau, i den tyske delstaten Bayern. Passau ligger ved sammenløpet av tre elver – Donau, Inn og Ilz, og kalles Dreiflüssestadt («byen ved de tre elver»). Byen har en rik på historie, med røtter tilbake til år 200 da det ble etablert som en romersk koloni her. Etter en stor brann på 1600-tallet, ble byen gjenoppbygd av italienske arkitekter. Den historiske bykjernen domineres av vakre bygninger i gotisk og italiensk barokk-arkitektur. Gamlebyen oppdages best til fots, og vi blir med reiselederen på en rusletur gjennom de smale gatene og lar oss imponere over rådhuset og den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel. Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Den tyske byen Passau på vinterstid. En benk i en park med utsikt over byen. Passau
 • Dag 6, søndag 2. januar: Regensburg

  Vi starter også i dag med en avslappende formiddag om bord hvor vi kan nyte livet og skipets fasiliteter. Om ettermiddagen kommer vi til Regensburg, en av Tysklands eldste byer, grunnlagt i romertiden som Castra Regina. Regensburg unngikk store ødeleggelser under andre verdenskrig og har derfor mange godt bevarte historiske bygninger og minnesmerker. Deriblant St. Peter-domkirken – en av Tysklands mest praktfulle gotiske kirker, det gamle rådhuset og flere patrisierhus og tårn fra middelalderen. Man kan også se rester etter den romerske byporten og bymuren. Regensburg mest berømte landemerke er den gamle steinbroen, Die Steinerne Brücke fra 1100-tallet. Broen forbinder den historiske bykjernen med bydelen Stadtamhof, som ligger på en øy i Donau. Både gamlebyen og Stadtamhof står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste som unike eksempler på handelssentrum fra middelalderen.
  Etter ankomst kan du oppleve Regensburg på egen hånd eller bli med på en valgfri byvandring. Om kvelden hygger vi oss med siste middag sammen om bord. Skipet ligger ved kai over natten i Regensburg, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Utsikt fra Donau inn mot byen Regensburg. Opplyste kirkespir bak noen bygninger.Regensburg
 • Dag 7, mandag 3. januar: Regensburg – Oslo

  Et innholdsrikt cruise er over, men vi tar med oss både gode minner og hyggelig opplevelser hjem. Fra Regensburg kjører vi buss til flyplassen i Nürnberg. Kjøretiden er cirka 1,5 time. Fra Nürnberg flyr vi med Lufthansa via Frankfurt tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS Esprit har totalt 52 lugarer og majoritet av de er suiter. Standardlugarene på Emerald dekk (nederste dekk) er på 15 m² og har små vinduer som ikke kan åpnes. Fem minisuiter (19 m²) er fordelt mellom  Emerald, Ruby og Diamond dekk. Suitene på Ruby dekk er på 23 m², mens de luksuriøse Master Suitene på Diamond dekk er hele 30 m² store. Minisuitene, suitene og mastersuitene på Ruby og Diamond dekk har alle fransk balkong. Alle lugarene har bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso-maskin, safe og aircondition. 

 • Dobbeltlugar, hoveddekk (Emerald Deck)
 • Dobbeltlugar, hoveddekk (Emerald Deck)
 • Suite, midtdekk (Ruby Deck)
 • Suite, midtdekk (Ruby Deck)
 • Suite, midtdekk (Ruby Deck)
 • Master suite, øvre dekk (Diamond Deck)
 • Master suite, øvre dekk (Diamond Deck)
 • Master suite, øvre dekk (Diamond Deck)

Priser

28. desember 2021 - 3. januar 2022

Dekk Pris
Dobbeltlugar, hoveddekk (Emerald dekk)  
Suite, midtdekk (Ruby dekk)  
Master suite, øvre dekk (Diamond dekk)  

Pris pr. person i delt dobbeltlugar

Enkeltlugar*, hoveddekk 17 490
Enkeltlugar* (suite), midtdekk 22 990

*Dobbeltlugar/suite brukt som enkeltlugar

Prisene er basert på valutakurs pr. april 2021.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Wien/München–Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa
 • Flyskatter (kr 1488 pr. april 21)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer både til måltidene og i baren (vann, brus, øl, vin, kaffe og te)
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Minibar i lugaren med vann, brus og øl (daglig påfyll)
 • Festmiddag på nyttårsaften
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Trine Strømme har jobbet med reiseliv siden 2003 og har en allsidig bakgrunn fra bransjen. Hun har bodd England, USA, Østerrike, Tyrkia, Hellas og Kambodsja og har i dag base i både Norge og Hellas. Trine har vært reiseleder for store og små grupper over hele verden, blant annet på Donau, Mekong, Midtøsten og Sentral-Asia. Med sitt gode humør, genuine interesse for mennesker og historie, samt gode formidlingsevne, gleder hun seg til å dele sin kunnskap og gi våre kunder den beste reiseopplevelsen. 

Skip

MS Esprit 5*
Straks du kommer om bord på MS Esprit, føler du at du er på ferie. Den romslige og moderne designen om bord på det femstjerners skipet formidler en atmosfære av luksus og avslapning. Fasilitetene om b...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo