Skip to main content

Klassiske Donau

Gamle og ærverdige bygninger i sentrum av Bratislava. Stor plass med statue og mange mennesker. Gamlebyen i Bratislava
Melk
Benediktinerklosteret Stift Melk
Takmalerier i benediktinerklosteret Stift Melk
Hauptplatz i Linz
Passau
Stefansdomen i Passau
Wachaudalen
Wachaudalen
Dürnstein
Dürnstein
Budapest
Helteplassen i Budapest
Budapest
Bratislava
Ringstrasse i Wien
Operahuset i Wien
Kafé i Wien
Sachertorte og kaffe

Tre hovedsteder – Wien, Bratislava og Budapest


Bli med og seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» – dronningen av Europas elver. Underveis besøker vi tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Bratislava og Budapest. I tillegg får du oppleve vakre kulturlandskap og historiske byer som Melk, Linz, Passau og Dürnstein.

Stort utfluktsprogram inkludert i prisen.
 

Høydepunkter

 • Keiserbyen Wien
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Passau, byen der tre elver møtes
 • Wachaudalen, som står på UNESCOs liste
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Stort utfluktsprogram inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med Austrian Airlines direkte til Wien. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren.
  Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 21.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Statsoperaen i Wien
 • Dag 2: Melk og Linz

  Vi seiler hele natten og våkner opp i Melk, en liten by best kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk som ligger på en høyde over byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men den imponerende barokkarkitektur som preger klosteret i dag er fra 1700-tallet. Etter frokost skal vi besøke klosteret og får en omvisning i Marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalderen, samt vakre takmalerier av Paul Troger. Fra klosterhagen er det flott utsikt over Donaudalen.

  Cruiset fortsetter midt på dagen og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Om kvelden kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. I gangavstand fra skipet ligger det store bytorget, Hauptplatz. Et annet landemerke i Linz er Mariedom, også kalt Den nye katedralen. Dette er Østerrikes største kirke med plass til 20 000 mennesker. Skipet seiler ikke videre før etter midnatt, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
 • Dag 3: Passau

  I dag skal vi besøke Passau, i den tyske delstaten Bayern. Passau ligger ved sammenløpet av tre elver – Donau, Inn og Ilz, og kalles ofte Dreiflüssestadt («byen ved de tre elver»). Byen har en rik på historie, med røtter tilbake til år 200 da det ble etablert som en romersk koloni her. Etter en stor brann på 1600-tallet, ble byen gjenoppbygd av italienske arkitekter. Den historiske bykjernen domineres derfor av vakre bygninger i gotisk og italiensk barokk-arkitektur. Gamlebyen oppdages best til fots, og etter frokost blir vi med på en byvandring med lokalguide gjennom de smale gatene til den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel.

  Ettermiddagen er fri til egne oppdagelser. Om kvelden fortsetter cruiset. Vi seiler tilbake mot Østerrike og krysser grensen like etter avreise fra Passau.

  Passau
 • Dag 4: Dürnstein

  Vi seiler gjennom Wachaudalen, som er Østerrikes beste vindistrikt. Wachaudalen står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Langs elven ser vi borgruiner og små landsbyer, og oppover de frodige dalsidene dyrkes det aprikos og vindruer. Ved ti-tiden kommer vi til lille vinlandsbyen Dürnstein. På en høyde overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet hvor kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Nede ved elven ligger byens landemerke – det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken fra 1400-tallet. Etter ankomst tar vi en tur i land og blir med en lokalguide på en rusletur gjennom den sjarmerende byen med sine middelalderhus og små kafeer og butikker. Etter omvisningen blir det tid til å kikke litt rundt på egen hånd. Kanskje frister det å kjøpe en flaske med lokalprodusert aprikossnaps eller riesling å ta med hjem?

  Midt på dagen fortsetter cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Ta en tur opp på soldekket for å beundre utsikten til det maleriske landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok.

  Dürnstein
 • Dag 5: Budapest

  Ungarns vakre hovedstad besto opprinnelig av to byer – Buda på den kuperte vestsiden av Donau og Pest på østsiden. De to byene ble offisielt slått sammen i 1873 og knyttes i dag sammen med totalt åtte broer over elven. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss. Vi ser de største attraksjoner og får lære litt om Budapests fargerike historie. Etter å ha sett Operaen, St. Stefans-katedralen, Parlamentsbygningen og Helteplassen på Pest-siden, kjører vi over Kjedebroen og opp på Buda-høyden. Her ligger Buda slott og Mattias-kirken der Sisi, keiserinne Elizabeth, og hennes ektefelle, keiser Franz Joseph I, i sin tid ble kronet som ungarske herskere. Fra Fiskerbastionen på toppen av Buda-høyden åpenbarer det seg en fantastisk utsikt over byen og elven.

  Om ettermiddagen kan du utforske Budapest på egen hånd, eller alternativt bli med på en valgfri utflukt til Atombunker-museet, også kalt Grottehospitalet. Dette er et av de mest fascinerende museene i Ungarn. Hospitalet, som var i bruk under andre verdenskrig og den sovjetiske okkupasjonen i 1956, lå i kjellere og huler under Buda-slottet.

  I kveld underholdes vi av et berømt ungarsk folkloreensemble med både dansere og musikere.
  Etter middag fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad. Vi samles på toppdekket for å få med oss utseilingen og har panoramautsikt til de vakkert opplyste broene og kjente bygningene langs elvebredden.

  En liten tunnel ved en borg med gamle statuer på hver side. Fiskerbastionen, Budapest
 • Dag 6: Bratislava

  Vi nyter en rolig formiddag om bord mens skipet seiler langs den slovakisk-ungarske grensen. Etter lunsj ankommer vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Om ettermiddagen er det byrundtur til fots gjennom den godt bevarte gamlebyen og en tur med byens lille turisttog opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad, som troner på en høyde over byen. Vi ser flere av byens største attraksjoner, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen, som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Fra Bratislavsky Hrad beundrer vi utsikt over Donau før vi spaserer tilbake til skipet.

  I kveld er det kapteinens festaften om bord. Ved 23-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Gamlebyen i Bratislava
 • Dag 7: Wien

  Tidlig om morgenen er vi vi tilbake i Wien. Den tidligere keiserbyen Wien, er en av de vakreste byene i Europa, og her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen byen var hovedstad i Det habsburgske riket. Wien er full av storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker.
  Etter frokost skal vi på byrundtur. Første del går med buss, som er en fin måte å få en oversikt over de viktigste attraksjonene. Vi kjører langs Wiener Ringstrasse, ringgaten som omgir den historiske bykjernen. Her ser vi flere arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. Deretter fortsetter vi til fots gjennom gågatene i sentrum til Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd før bussen kjører oss tilbake til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens mange kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Om kvelden tilbys en valgfri wienerkonsert i et av byens palasser, der du får høre klassisk musikk av Strauss og Mozart i keiserlige omgivelser. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Stefansdomen i Wien blir lyst opp på kveldstid. Stefansdomen i Wien
 • Dag 8: Wien - Oslo

  Et innholdsrikt elvecruise er over, men tar med oss gode minner og hyggelige opplevelser hjem. Etter en tidlig frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Direktefly med Austrian Airlines tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

  04.06–11.06 11.06–18.04
Hoveddekk 15 690 16 190
Standard, Midtdekk 16 190 16 690
Superior, Midtdekk 16 790 17 290
Øvre dekk 17 690 18 190
Suite*, Øvre dekk 18 690 19 190
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. * Suitene er på forespørsel
Enkeltlugar** 23 390 23 890
** Dobbeltlugar (standard, midtdekk) brukt som enkeltlugar


Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2021.

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Wien t/r med Austrian Airlines
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (det er mulig å forhåndskjøpe en drikkepakke)
 • Valgfrie utflukter (mer info under)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring

 

Valgfrie utflukter
Følgende valgfrie utflukter kan forhåndsbestilles:

 • Grottehospitalet i Budapest (dag 5). Inkluderer transport fra-til skipet. Pris kr 480 pr. person.
 • Klassisk konsert i Kursalon Wien (dag 7). Inkluderer sitteplasser i kategori A, et glass musserende vin i pausen og transport fra-til skipet. Pris kr 750 pr. person. 

 

Drikkepakke
Velg mellom to ulike drikkepakker. Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

 • Lunsj og middag: Inkluderer husets vin, fatøl, mineralvann/brus og juice i restauranten til lunsj og middag, samt en flaske vann (0,5 liter) på lugaren hver kveld. Kr 980 pr. person
 • All Inclusive: Inkluderer husets vin, fatøl, mineralvann/brus mellom kl. 09.00–24.00 (både i restauranten og baren), samt en flaske vann (0,5 liter) på lugaren hver kveld. Kr 1330 pr. person

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Lugarer

Lugarer

MS Vivienne har totalt 73 lugarer. Alle er utvendige, med enten vindu eller fransk balkong (vindu fra gulv til tak som kan åpnes). Det er bad med dusj, TV, safe, hårtørrer og aircondition, samt to enkeltsenger som kan settes til en dobbeltseng.

Lugarene på hoveddekk (15 m²) har et lite vindu høyt på veggen. På midtdekk er det to lugarkategorier. Standardlugarene (15 m²) er forut på skipet og har ett stort vindu, mens superiorlugarene (15 m²) er midtskips og har fransk balkong. Lugarene på øvre dekk (15 m²) har fransk balkong. På øvre dekk er det i tillegg to suiter (22 m²) og en Owner’s Suite (30 m²). Suitene har fransk balkong, liten sittegruppe, kaffemaskin og kjøleskap.

 • Hovedekk
 • Hoveddekk
 • Standard, Midtdekk
 • Deluxe midtdekk/øvre dekk
 • Deluxe midtdekk/øvre dekk

Skip

MS Vivienne
MS Vivienne er et elegant førsteklasses skip, totalrenovert i 2020. Om bord er det restaurant, salong med bar, resepsjon og stort soldekk. Det er heis mellom midtdekk og øvre dekk. Gratis Wi-Fi. Alle...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo