Skip to main content

Vietnam og Kambodsja - elvecruise på Mekong

Angkor Wat
Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City
Flytende marked, Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
Mekongdeltaet
RV Mekong Prestige II
RV Mekong Prestige II
Phnom Penh
Angkor Ban
Wat Hanchey
Angkor Wat
Angkor
Ta Prohm-tempelet, Angkor
Ta Prohm-tempelet, Angkor
Banteay Srei, Angkor
Bayon-tempelet, Angkor
Apsara-dansere

Bli med på en fantastisk reise gjennom Vietnam og Kambodsja. Vi starter med å oppleve fascinerende Ho Chi Minh City, Vietnams største by, før vi går om bord på det førsteklasses elvecruiseskipet RV Mekong Prestige II. Cruiset tar oss gjennom Mekongdeltaet til Kambodsja. Underveis besøker vi små landsbyer, flytende markeder, Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og vakre templer. Fra soldekket har vi orkesterplass til det yrende livet på elven og langs elvebredden. Reisen avsluttes i Siem Reap som er vår base for å utforske de fantastiske tempelruinene i Angkor, tidligere hovedstad i Khmerriket.  

Høydepunkter

 • Fascinerende Ho Chi Minh City, tidligere Saigon
 • Cu Chi-tunnelene, kjent fra Vietnamkrigen
 • Flytende markeder i Mekongdeltaet
 • Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad
 • Tempelruinene i Angkor
 • Førsteklasses hoteller i høy klasse
 • Boutique elvecruiseskip
 • Stort utfluktsprogram inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Ho Chi Minh City

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om ettermiddagen. Sammen flyr vi til Ho Chi Minh City med ankomst neste dag.

 • Dag 2: Ankomst Ho Chi Minh City

  Vi lande på Tan Son Nhat internasjonale lufthavn om ettermiddager. Her ønskes vi varmt velkommen av vår lokalguide som vises vei til transferbussen og kjører med oss til hotellet i byen.

  Ho Chi Minh City
 • Dag 3: Ho Chi Minh City

  Etter frokost skal vi på sightseeing i fascinerende Ho Chi Minh City, der vi får oppleve Notre Dame-katedralen, Det franske postkontoret, Hotel De Ville, Gjenforeningspalasset og Ben Thanh-markedet. Vi spiser lunsj på lokal restaurant, og om ettermiddagen besøker vi Ho Chi Minh Citys største Chinatown, Cho Lon og Thein Hau-tempelet og mulighet for å handle håndverk i tradisjonell lakkeringskunst.
  (F, L, M)

  Rådhuset i Ho Chi Minh City
 • Dag 4,: Utflukt til Cu Chi-tunnelene

  Om morgenen kjører vi til landsbyen Cu Chi. De underjordiske Cu Chi-tunnelene var baser for de vietnamesiske soldatene under Vietnamkrigen, og det var herfra de styrte angrepet på byen under Tet-offensiven i 1968. Tunnelene i Cu Chi består av over 200 kilometer med underjordiske ganger og et fascinerende tunnelsystem med mange forgreninger som leder til gjemmesteder, sykestuer og innganger til nye tunneler. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, og om ettermiddagen besøker vi krigsminnemuseet. Resten av kvelden er til fri disposisjon.
  (F, L)

  Cu Chi-tunnel
 • Dag 5: Ho Chi Minh City – My Tho, elvecruiset begynner

  Etter frokost på hotellet kjører vi til My Tho, der RV Mekong Prestige ligger til kai og venter på oss. Vi ønskes velkommen, sjekker inn og finner oss til rette om bord. Vi spiser lunsj, og om ettermiddagen legger skipet fra kai og elvecruiset begynner. Det blir velkomstmiddag og tradisjonell musikkforestilling på kvelden.
  (L, M)

  RV Mekong Prestige II
 • Dag 6: Cai Be – Sa Dec

  Vi ankommer Cai Be om morgenen, og etter frokost blir vi med på båttur rundt Cai Be, der vi får oppleve det flytende markedet før vi går i land og besøker den fransk-gotiske katedralen. Det blir tid til en spasertur langs elvebredden, besøk hos en lokal rispapirfabrikk og vi får smake på lokale søtsaker laget av kokos. Vi returnerer til skipet og spiser lunsj mens elvecruiset fortsetter forbi Vinh Long-provinsen, før vi om ettermiddagen ankommer Sa Dec. Sammen rusler vi forbi huset der den franske forfatterinnen Marguerite Duras’ kinesiske elsker bodde. I dag er huset et museum, kjent fra den selvbiografiske romanen «Elskeren». Videre skal vi besøke et caodaistisk tempel og få oppleve et fargerikt lokalt marked. Middag om bord på skipet.
  (F, L, M)

  Cai Be
 • Dag 7: Tan Chau – grensekryssing

  Ved morgengry er vi fremme i Tan Chau, en avsidesliggende landsby ved Mekongelven. Etter frokost tar vi oss ut til landsbyen via mindre båter, og i land blir det byrundtur i rickshaw som også kjører oss tilbake til skipet der vi spiser lunsj. Cruiset fortsetter og vi krysser snart grensen til Kambodsja, på vei mot Phnom Penh.
  (F, L, M)

  Tan Chau-kanalen i Mekongdeltaet
 • Dag 8: Phnom Penh

  Om morgenen legger skipet til kai i Phnom Penh. Byen var underlagt fransk styre fra slutten av 1800-tallet og frem til midten av 1900-tallet, og i gatene langs elvebredden er de mange bygningene i fransk kolonistil fremdeles godt bevart. Vi skal bli bedre kjent med Phnom Penh, og begynner med å besøke Det kongelige slott og Sølvpagoden, før vi skal utforske Nasjonalmuseet, som er kjent for sin store samling av håndverk og gjenstander fra Khmertiden. Vi er tilbake på skipet tidlig ettermiddag, og etter lunsj om bord går vi igjen i land og besøker den tidligere skolen, S21. Under Røde Khmer-regimet siste halvdel av syttitallet ble skolen benyttet som fangeleir, beryktet for både tortur og drap. Skipet ligger i Phnom Penh over natten.
  (F, L, M)

  Sølvpagoden, Phnom Penh
 • Dag 9: Phnom Penh – Silkeøyen

  Tidlig om morgenen seiler vi fra Phnom Penh, og ankommer etter hvert Chong Koh eller Oknathey, som begge ligger på Silkeøyen. Under en rolig spasertur besøker vi et silkeveveri og får et innblikk i produksjonen av dette vakre og delikate stoffet. Det blir også anledning til å kjøpe med seg silke hjem. Utflukten fortsetter, og vi besøker en pagoda og en barneskole før vi reiser tilbake til skipet for et ettermiddagscruise forbi sjarmerende fiskerlandsbyer der tiden har stått stille. Skipet vender tilbake til Phnom Penh og utflukt til Wat Phnom, et buddhistisk tempel bygget i 1373 på byens eneste høyde.
  (F, L, M)

  Phnom Penh
 • Dag 10: Angkor Ban

  Skipet navigerer mot nord og vi ankommer Angkor Ban om morgenen. Den lille landsbyen, med sine tradisjonelle hus på stylter, ligger vakkert til ved Mekong og byr på magisk utsikt over elven som bader i morgenlyset. Angkor Ban er en av få byer i Kambodsja som verken ble brent eller ødelagt under Røde Khmerregimet. Resten av dagen tilbringes om bord på skipet, elvecruiset fortsetter nordover.
  (F, L, M)

  Angkor Ban
 • Dag 11: Wat Hanchey – Kampong Cham

  Etter frokost går vi i land i Wat Hanchey, og vårt første stoppested er et tempelkompleks fra pre-Angkoriansk tid på en liten bakketopp. 303 trappetrinn bringer oss opp til toppen og vi belønnes med en flott utsikt over Mekong. Wat Hanchey ble bygget på 700-tallet, og den eldgamle byggestilen i murstein er typisk for Chenla-imperiet. Vi spiser lunsj om bord og seiler mot Kampong Cham. Om ettermiddagen tar vi buss til Wat Nokor, et buddhistisk tempel fra 1100-tallet.
  Wat Nokor er bygget i sort sandstein oppå ruinene av et oldtidstempel. på 1800-tallet ble bygget en fargerik pagode vegg i vegg med det antikke tempelet
  (F, L, M)

  Wat Nokor
 • Dag 12: Kampong Cham - Siem Reap

  Tidlig om morgenen sier vi farvel til MS Prestige II, og går i land. Transferguiden ønsker oss velkommen og vi kjører til Siem Reap for innsjekk på hotellet. Etter informasjonsmøte om ulike utflukter inntar vi en god lunsj på lokal restaurant. Om ettermiddagen besøker vi de fascinerende templene Ta Prohm, Banteay Kdei, Takeo, Thommanon og Chau Say Thevoda. Vi tar oss til fots opp til Phnom Bakheng og belønnes med en fantastisk solnedgang over «Templenes land».
  (F, L)

  Kampong Cham
 • Dag 13: Siem Reap

  Etter frokost på hotellet setter vi kursen via South Gate til den mektige ruinbyen Angkor Thom, og vi får oppleve de vakre templene Baphuon og Phimeanakas. Vi skal se Elefantterrassen (en enorm utsiktsplattform), Leper King-terrassen og får studere de mystiske smilende ansiktene ved Bayon-tempelet. Vi kjører tilbake til Siem Reap og nyter en deilig Lunsj på lekre FCC Angkor restaurant, en av de beste spisestedene i byen.
  Om ettermiddagen skal vi besøke verdenskjente Angkor Wat, omkring seks kilometer utenfor sentrum. Her vandrer vi rundt blant storslåtte templer og bygninger som kan dateres tilbake til år 800 – år 1200. Bygningene er møysommelig dekorert med fantastiske utskjæringer og basrelieffer. Noen av ruinene er så omgitt av trær, lianer og røtter at det ser ut som om naturen har tatt det tilbake. Angkor Wat er høydepunktet for klassisk Khmer-arkitektur og har blitt selve symbolet på Kambodsja, det er til og med tegnet inn på det offisielle flagget, og kan sidestilles med monumenter som Machu Picchu og pyramidene i Egypt.
  (F, L)

  Bayon-tempelet i Angkor
 • Dag 14: Siem Reap

  Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon før vi møtes til avskjedsmiddag på hotellet (fastlagt meny).
  (F, M)

  Lokale fristelser på markedet i Siem Reap
 • Dag 15: Siem Reap – hjemreise

  Etter frokost på hotellet kan dagen tilbringes på egen hånd fram til vi møttes for felles transfer til Siem Reap internasjonale lufthavn for hjemreise. Vi flyr fra Siem Reap om kvelden med ankomst neste dag. (F)

  Empress Angkor Resort
 • Dag 16: Ankomst Oslo

  Vi lander på Oslo lufthavn om formiddagen.

 • Inkluderte måltider:
  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Priser

Lugar/dekk

30. okt - 14. nov 2022

05. - 20. feb 2023
Standardlugar, hoveddekk 34 990 35 990
Standardlugar, øvre dekk 35 790 36 790
Juniorsuite, hoveddekk 39 290 40 290
Terrassesuite, øvre dekk 41 690 42 690
Pris pr. person i delt dobbeltlugar/rom    
Enkeltlugar*, hoveddekk 49 790 50 990
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB. Det er begrenset hvor mange lugar som kan selges som enkeltlugar.  

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Ho Chi Minh City/Siem Reap – Oslo
 • Flyskatter
 • Transport mellom flyplass, skip, hotell og på utfluktene med luftkondisjonerte busser
 • Tre netter på førsteklasses hotell i Ho Chi Minh med frokost
 • Tre netter på førsteklasses hotell i Siem Reap med frokost
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon på cruiset fra lunsj første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer (vann, juice, mineralvann, lokalt øl og vin) på cruiset
 • Tips til besetningen om bord
 • Stort utfluktsprogram og aktiviteter iht. program
 • Lunsjer og middag i Ho Chi Minh City og Siem Reap som angitt
 • Lokale skatter og avgifter
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel


Prisen inkluderer ikke

 • Visum til Kambodsja
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokalguider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring


Visum
Fra og med 15. mars kan norske statsborgere reise visumfritt til Vietnam dersom oppholdet er under 15 dager. Norske statsborgere trenger derimot visum til Kambodsja. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato.

Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.

Med forbehold om skrivefeil og endringer i flyprisene.

Lugarer

Lugarer


RV Mekong Prestige II har kun 32 lugarer – 28 standardlugarer og fire suiter. Både standardlugarene og suitene er utvendige med balkong, og har hårtørrer, minisafe, aircondition og to enkeltsenger som er satt sammen til en dobbeltseng. Standardlugarene (20 m²) ligger på hoveddekk og øvre dekk, og har bad med dusj. På hoveddekk er det i tillegg to Juniorsuiter (25 m²), mens det på øvre dekk er to terrassesuiter (27 m²). Suitene har litt større balkong enn standardlugarene, samt bad med dusj og separat badekar.
 

 • Standardlugar, hoveddekk/øvre dekk
 • Standardlugar, hoveddekk/øvre dekk
 • Standardlugar, hoveddekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Terrassesuite, øvre dekk
 • Bad, suite

Hotell

Vi skal bo på disse flotte hotellene:

 • Hotel Grand Saigon 5*, Ho Chi Minh City.
  Les mer om hotellet på deres egen nettside. 
 • Empress Angkor Resort & Spa 4*, Siem Reap  
  Les mer om hotellet på deres egen nettside.

 

 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Hotel Grand Saigon, Ho Chi Minh city
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort, Siem Reap
 • Empress Angkor Resort

Reiseleder

30.10.2022

Trine Strømme har jobbet med reiseliv siden 2003 og har en allsidig bakgrunn fra bransjen. Hun har bodd England, USA, Østerrike, Tyrkia, Hellas og Kambodsja og har i dag base i både Norge og Hellas. Trine har vært reiseleder for store og små grupper over hele verden, blant annet på Donau, Mekong, Midtøsten og Sentral-Asia. Med sitt gode humør, genuine interesse for mennesker og historie, samt gode formidlingsevne, gleder hun seg til å dele sin kunnskap og gi våre kunder den beste reiseopplevelsen.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Oktober 2022

30.10OsloVietnam og Kambodsja - elvecruise på Mekong
Reiseledere: Trine Strømme
15På forespørsel34 990,-På forespørsel

Februar 2023

05.02OsloVietnam og Kambodsja - elvecruise på Mekong
Reiseledere: Olav Lühr
15235 990,-Bestill

Skip

RV Mekong Prestige II
Mekong Prestige II er et førsteklasses skip, elegant innredet med møbler laget av lokale materialer. På soldekket er det god plass til å slappe av og nyte utsikten til livet på og langs elven. Her er...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo